Søg i denne blog

onsdag den 25. september 2013

Lækker thaisuppe :)


I mandags stod den på hygge med min roomie og min veninde. Der var dømt asiatisk tema. Opskriften kommer her, men det er ca. mål:
Smagsneutral olie
2 gulerødder
1 bundt forårsløg
1 peberfrugt
2 løg
Et stk. ingefær på størrelse med en tommelfinger
½ chili
3 fed hvidløg
½ dåse hakkede tomater
125 ml. kokosmælk
750 ml. bouillon
Garam masala
evt. Østerssovs
Salt og peber

Topping:
Hakket chili
Hakket forårsløg
Hakkede brune champignoner
Yougurt

Grøntsagerne hakkes i grove stykker, og derefter hakkes chili, hvidløg og ingefær fint. Grøntsagerne til toppingen hakkes i mundrette stykker. Først steges chili, garam masala, hvidløg og ingefær. Herefter svitses resten af grøntsagerne sammen med. Efter grøntsagerne er svitses, tilsættes kokosmælk, hakkede tomater og bouillon. Herefter koges suppen, til grøntsagerne er møre. Derefter smages retten til med østerssovs, salt, peber, garam masala og evt. østersovs. Til slut blendes suppen. Suppen serveres med ovenstående hakkede grøntsager til toppingen samt yougurt.
Min suppe blev godt stærk, men det passede rigtig fint, da jeg var godt forkølet. Man kan justere chili og ingefærmængden, hvis man ønsker suppen skal være mindre stærk. :) Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar