Søg i denne blog

fredag den 13. januar 2017

Jordskokkesuppe

Vinteren har her i januar for alvor ramt Danmark. Det er virkelig blevet godt derude.

Måske er du ligesom jeg blevet ramt af forkølelse? Trænger du også til en suppe, der kan varme dig op indefra? Så er denne suppe et rigtigt godt bud. Den er nem at lave, billig, fyldt med kostfibre, også smager den superskønt trods dens knap så flatterende udseende. Det er ægte comfort food, hvis du spørger mig. 



Her kommer opskrifter til 4 personer:

3-5 løg (mine var små, så brugte 5)
1 kg. jordskokker
1,5 kg. kartofler
Vand til det dækker
250 ml. fløde (jeg brugte cremefine, men plantefløde kan også bruges)
4 tsk. salt
1 tsk. peber
2 spsk. smør
2 spsk. solsikkeolie

  • Først pilles løgene og hakkes fint.
  • Løgene svitses ved lav varme i olie, til de er klare.
  • Dernæst skrubbes jordskokkerne rene.
  • Jordskokkerne hakkes i mundrette stykke.
  • Skru lidt op for varmen under gryden.
  • Derefter svitses jordskokkerne og smørret sammen med løgene.
  • Hold øje og rør jævnligt i gryden, mens du ordner kartoflerne.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.
  • Kartoflerne svitses også med sammen med jordskokkerne.
  • Hæld derefter vand på til jordskokkerne og kartoflerne er dækket.
  • Lad gryden koge i ca. 45 minutter eller til kartofler og jordskokker er møre.
  • Tilsæt fløde til suppen og stavblend suppen, til den opnår en ensartet konsistens.
  • Smag retten til med salt og peber.
  • Jeg serverede retten med sprødstegt parmaskinke.
  • Velbekomme



Ingen kommentarer:

Send en kommentar